Blog

tali tape

“TALI INCI”

Perbezaan tali tape. Ingat sama je semua. Untuk pengetahuan semua, tali inci yg ada kat Malaysia ni ada dua ukuran. Huhu.satu yg standard tailor guna.(macam warna hijau dan kuning) satu lagi yang macam putih tu. Ukurannya beza lah sangat.kot2 lah kalau hampa nak tempah baju kt mana2. Atau nak ukur baju online tu muat atau […]

Read more
Baju Raya 2021 Basic Blouse Budak Adra

Tips Pemilihan Pakaian Kanak-kanak Lelaki Dan Perempuan

Tips pemilihan pakaian kanak-kanak lelaki dan perempuan tidak begitu rumit berbanding bayi. Ini kerana kulit bayi begitu sensitif dan seeloknya fabrik jenis kapas digunakan berdasarkan kualiti materialnya. Untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan, antara tips yang oleh diikuti ialah: #1 – Pilihan Warna Yang Cerah Bagi kanak-kanak, warna yang paling sesuai ialah warna cerah dan ringkas […]

Read more
Basic Blouse Budak

Baju Raya 2021

Jom dapatkan KOLEKSI BAJU RAYA 2021 dari Wardrobe Ummi Kids untuk anak-anak mommies semua. Sesuai dari 6 tahun ke 12 tahun mengikut design dan size. BASIC KURUNG SARAA Koleksi Baju Raya 2021 Click Here BASIC JUBAH AISHAA KIDS Koleksi Baju Raya 2021 Click Here BASIC BLOUSE ADRA KIDS Koleksi Baju Raya 2021 Click Here BASIC […]

Read more

CIRI-CIRI DENIM COTTON

. BIRU BUKAN SEBARANG BIRU. #DENIM_COTTON BUKAN SEPERTI NORMAL COTTON. IA BKN DENIM SELUAR DAN IA TIDAK MEMERI. . Kain Cotton Denim ni asasnya macam kain cotton juga dgn campuran sedikit polyester Tapi yang istimewanya : . Kain seperti jeans (denim) kerana [+] nampak serat jalinan benangnya dan itu yg paling utama tentang kain denim […]

Read more

TEKNIK MENGAMBIL UKURAN BADAN ANAK DENGAN CARA YANG BETUL

“Sissss, baju dah sampai tapi tak muat untuk anak pakai huaaa” “Dah ukur hari tu, tapi kenapa besar sangat baju ni untuk anak ekk” “Ni yang malas beli online, mesti tak ngam bila pakai, nyampahh” . . Haaa ramai mommies mengeluh camtukan walaupon kita dah bagi ukuran . . . Ok mommies, meh kami nak […]

Read more
kain pasang como crepe

TIPS PENJAGAAN FABRIK CREPE

Sekarang ni, banyak produk pakaian seperti blouse, jubah, tudung & baju kurung menggunakan material Crepe. Contohnya fabrik crepe : – Poly Crepe – Como Crepe – Moss Crepe – Syaiba crepe . Untuk penjagaan pula. 1. Basuh menggunakan sabun yang solid (sabun) ataupun liquid (cecair) yang tidak terlalu kuat. 2. Tidak perlu menggunakan cecair pelembut […]

Read more

Rebutlah 7 Amalan Sunnah Di Bulan Ramadan.

Bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh keberkatan. Selain berpuasa, ada banyak amalan sunnah Ramadhan yang dapat menghidupkan lagi keimanan seorang hamba. REBUTLAH 7 AMALAN SUNNAH DI BULAN RAMADHAN INI Berikut adalah antara amalan sunnah di bulan Ramadhan yang amat dianjurkan. 1. BERSAHUR Bersahur bukan saja membantu kita mengisi tenaga untuk persediaan berpuasa, tetapi ia juga […]

Read more
Solat Terawih

Cara Menunaikan Solat Terawih Di Rumah Bersama Keluarga

Cara Menunaikan Solat Terawih Di Rumah Bersama Keluarga Perdana menteri telah mengumuman PKP terus dilanjutkan sehingga awal Ramadan, pastinya kita semua tidak boleh merasai suasana solat tarawih di masjid. Namun begitu, pastinya kita masih berpeluang untuk merebut pahala menunaikan solat tarawih di rumah bersama keluarga tercinta. Jadi sebelum tibanya malam 1 Ramadan, jom min majalah […]

Read more
puasa fasting

6 Tips Mudah Mengajar Anak Berpuasa Buat Kali Pertama

Sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi, Ibu bapa akan banyak menulis mengenai strategi meghadapi dan mendidik anak-anak berpuasa. Tips mengajar anak berpuasa untuk pertama kali ini, syarat pertamanya ialah, kita pasakkan dan betulkan dulu niat kita mendidik anak kita berpuasa bukan kerana hendak menunjuk-nunjuk atau sebagainya. Dari segi syarak, kanak-kanak yang berumur […]

Read more

Tips Untuk Baju Sekolah Kekal Putih, Tak Perlu Sental Pun!

Baju putih sekolah kebiasaannya akan cepat kotor dan menjadi kuning apabila kerap dibasuh. Lebih-lebih lagi jika anda menggunakan sabun peluntur untuk menghilang kotoran. Sebagai alternatif, ada ibu-ibu menggunakan pewarna nila untuk mengembalikan warna tersebut namun lama kelamaan baju bertukar ‘lebam’. Berikut Tips dari Puan Leena mengenai cara terbaik membasuh baju putih sekolah.  Yang best nyer […]

Read more